Новини

Завершила роботу комісія спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 22 січня ц.р. на території мукачівського ТОВ «Перспектива», зайнятого обробкою деревини.

Нагадаємо, що того дня на вказаному підприємстві загинув водій автонавантажувача Павло Ш., 1962 р.н. Як повідомив голова комісії, начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Сергій ПЕТЬОВКА, встановлення усіх обставин і причин нещасного випадку зі смертельним наслідком виявило цілий ряд грубих порушень промислової безпеки та охорони праці у ТОВ «Перспектива». Так, злощасний автонавантажувач використовувався всупереч накладеній свого часу Держгірпромнаглядом забороні на його експлуатацію та без отримання відповідного дозволу. Потерпілий був допущений до управління технологічним транспортом без проходження медичного огляду, посвідчення на право керування. Особами, які допустили порушення вимог нормативних актів з охорони праці, що і призвело до нещастя, члени комісії визнали начальника виробництва ТОВ «Перспектива» Віталія Байса та директора товариства Михайла Спачинського.

На підставі зібраних матеріалів спеціального розслідування комісія дійшла висновку, що даний нещасний випадок вважається пов'язаним з виробництвом. Розроблено також цілий ряд заходів, виконання яких унеможливить виникнення подібних трагедій у майбутньому. Крім того, у зв'язку із настанням нещасного випадку та за повторно допущені порушення нормативно-правових актів з охорони праці, теруправлінням Держгірпромнагляду у Закарпатській області прийнято рішення про анулювання раніше виданих ТОВ «Перспектива» дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.




До списку новинВпередНазад