Новини

Значну роль у посиленні промислової безпеки та стану охорони праці відіграють на сучасному етапі превентивні заходи. Одним із багатьох стала активна участь фахівців територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області в організації та проведенні II етапу Олімпіади зі спеціального предмету «Охорона праці» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів краю.

Цього разу місцем проведення конкурсу організатори (а ним виступили департамент освіти і науки, молоді і спорту облдержадміністрації та навчально-методичний центрпрофесійно-технічної освіти у Закарпатській області) обрали Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича. У Мукачево прибули переможці першого етапу олімпіади з усіх профтехучилищ краю. «Олімпійців» привітали господарі, члени журі, яке очолив начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області Сергій ПЕТЬОВКА. Наголошувалося, що основна мета конкурсу — допомогти усвідомити молоді роль та значення безпечної праці не лише для збереження здоров'я та життя, а й гармонійного розвитку особистості кожного на благо суспільства.

Програма змагання передбачала виконання тестових завдань трьох рівнів складності; максимальна кількість балів, які міг набрати учасник, становила 96. Поки «олімпійці» працювали за комп'ютерами, в іншій учбовій аудиторії проходив семінар для педагогів професійно-технічних навчальних закладів, які спеціалізуються на викладанні предмета «Охорона праці». Відбувся повчальний обмін думками, практичним досвідом роботи. Учасники семінару мали також змогу безпосередньо почути від представника державного наглядового органу про завдання, які стоять перед службою, зміни у чинному законодавстві, стан та основні причини виробничого травматизму в області, отримати вичерпні відповіді на запитання. Потім у роботу включилися члени журі. Після ретельного підрахунку право оголосити імена переможців конкурсу довірено голові журі. Перше місце з результатом 82 бали зайняв представник державного начального закладу «Мукачівський центр професійно-технічної освіти» Сергій ХОМА. Усього на один бал відстав від переможця учень вищого професійного училища №3 м. Мукачево Іван ПОПОВИЧ. Бронзовим призером з результатом 77 балів стала учениця Ужгородського вищого комерційного училища Антонела ВІЗІН. Та все ж найголовнішим підсумком проведеного на високому організаційному рівні обласного конкурсу можна по праву вважати той факт, що вихованці училищ області зробили упевнений крок на шляху самостійного життя у професійній діяльності.





До списку новинВпередНазад