Новини

Днями у залі засідань Чернівецької обласної державної адміністрації відбулася розширена робоча нарада, на якій детально розглядалося питання екологічної ситуації на території Чернівецької області внаслідок видобутку гравійно-піщаної суміші сухим способом за межами об'єктів водного фонду, а також стан розроблення та використання сухих кар'єрів на території краю.

З відповідною інформацією щодо надрокористувачів, котрі здійснюють видобуток гравійно-піщаної суміші, на нараді доповів заступник начальника територіального управління у Чернівецькій області Іван Луцак.
Він надав інформацію щодо підприємств, які здійснюють даний вид робіт, наголосивши на тому, що підприємцями вироблено акти гірничих відводів, (документи пройшли відповідну експертизу стану промислової безпеки та охорони праці в Чернівецькому експертно-технічному центрі), проекти розробки та рекультивації родовищ.
На постійному контролі у територіальному управлінні перебуває питання реєстрація та проведення технічних оглядів технологічного транспорту, підкреслив Іван Луцак.
Було також вказано на тому, що одним із найпроблемніших питань залишається відсутність на даних підприємствах маркшейдерської служби, усі маркшейдери працюють на договірних умовах.
Під час наради заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області наголосив: у період 2014 року на кар'єрах області не допущено жодного випадку виробничого травматизму.



До списку новинВпередНазад