Новини

Забезпечення проведення безпечного опалювального сезону 2014-2015 років у школах Вінниччини на особливому контролі влади області та територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області.

10 квітня 2014 р. головою Вінницької ОДА було видано доручення № 01.01-11/1886, яким голів районних державних адміністрацій та голів міських рад міст обласного значення було зобов'язано вжити низку заходів для приведення опалювальних котелень навчальних закладів до вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, а також щодо попередження нещасних випадків при експлуатації котельного обладнання.

Територіальним управлінням направлено відповідні листи головам районних державних адміністрацій та головам міських рад міст обласного значення щодо надання до 10 вересня інформації про хід виконання даного доручення.

В свою чергу опрацьована теруправлінням інформація до 25 жовтня 2014 року буде надана до Вінницької обласної державної адміністрації.

При цьому необхідно вказати, що Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» тимчасово протягом серпня — грудня 2014 року перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб — підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюватимуться виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки.

Територіальне управління сьогодні невзмозі в повному обсязі здійснювати перевірки підготовки шкільних котелень до роботи в осінньо-зимовий період. А тому забезпечення безпечного опалювального сезону в школах покладається на місцеві органи влади, органи місцевого самоврядування та власників котелень, які перед початком опалювального сезону зобов'язані були провести певний обсяг робіт щодо підготовки опалювальних котелень до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років.

Довідково: У загальноосвітніх навчальних закладах області налічується 685 котелень, з них 42 у підвальних приміщеннях шкіл, 74 — в прибудованих та 564 в окремо збудованих капітальних будівлях. Всього у цих котельнях експлуатується 1170 котлів, 763 з яких відпрацювали термін експлуатації.

Прес-служба територіальногоуправління

Держгірпромнагляду у Вінницькійобласті




До списку новинВпередНазад