Новини

В Ужгороді відбулося засідання «круглого столу» з питань взаємовідносин між бізнесом та державними контролюючими і фіскальними органами у процесі здійснення ними державного нагляду(контролю) у сфері господарської діяльності.

Під час роботи «круглого столу», ініціатором якого виступила організація роботодавців м. Ужгорода, в рамках консультацій, відвертого обміну думками з представниками контролюючих і фіскальних органів були широко обговорено проблеми, які виникають у бізнесу в процесі проведення різного роду перевірок. Учасники засідання також змогли напрацювати конкретні пропозиції щодо здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності в умовах подолання кризи та стабілізації економіки України. Успішній роботі «круглого столу» сприяла участь у ньому не лише керівників найбільш крупних промислових підприємств обласного центру, а й виконавчого комітету Ужгородської міської ради. Учасники засідання прийняли відповідну резолюцію, у якій міститься звернення до найвищих владних структур нашої держави щодо необхідності найшвидшої адаптації економічних стосунків, податкового законодавства до європейських стандартів.

— Ідею проведення таких чи подібних заходів можна лише вітати, — прокоментував роботу «круглого столу» начальник територіального управління Держгірпромнагляду України у Закарпатській області Михайло САВАРИН. — Вже традиційно будуємо всю свою наглядову діяльність у сфері охорони праці та промислової безпеки виключно на основі тісної співпраці з нашими соціальними партнерами, до яких, крім Фонду соціального страхування та професійних спілок, входить і об'єднання роботодавців Закарпаття. Власне, сучасні пріоритети діяльності територіального управління — здійснення ретельно планованих заходів з нагляду виключно на суб'єктах господарювання високих ступенів ризику, політика невтручання у господарську діяльність інших суб'єктів і об'єктів господарювання у разі відсутності нещасних випадків на виробництві та обґрунтованих скарг — були напрацьовані саме у ході плідних консультацій, обміну думками із соціальними партнерами.




До списку новинВпередНазад