Новини

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

від 01.09.2014 р. N 62-011/48373

Генеральний економічний департамент

Банкам України та їх філіям
Департаментам центрального апарату Національного банку України
Територіальним управлінням Національного банку України
Центральній розрахунковій палаті

За результатами аналізу статистичної звітності, що складається банками відповідно до Правил організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України, затверджених постановою Правління Національного банку України від 19.03.2003 N 124, зі змінами (далі — Правила), було виявлено окремі випадки некоректного відображення коду регіону, за яким ідентифікуються активи і зобов'язання відокремлених підрозділів банку, зокрема, діяльність яких була припинена відповідно до постанови Правління Національного банку України від 06.05.2014 N 260 «Про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій окремих банків і закриття банками відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя» (Постанова N 260) (далі — Постанова N 260).

Зазначаємо, що відповідно до п. 2.6 Правил банки надсилають зведені дані по банку в цілому, у розрізі відокремлених підрозділів банку, у розрізі регіонів за операціями, здійсненими відокремленими підрозділами банку та/або із застосуванням банкоматів на території регіону.

Зокрема, під час формування статистичної звітності у розрізі регіонів за операціями, здійсненими відокремленими підрозділами банку на території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, діяльність яких була припинена відповідно до Постанови N 260 (Постанова N 260), у структурі звітних файлів банки мають відображати значення коду регіону KU, що дорівнює 11 (Автономна Республіка Крим) та/або 29 (м. Севастополь).

Просимо взяти до уваги, що вимоги Постанови N 260 (Постанова N 260) щодо припинення діяльності та подальшого закриття відокремлених підрозділів, що розташовані на тимчасово окупованій території України, не впливають на порядок обліку активів та зобов'язань банків та складання статистичної звітності.

Заступник Голови

В. І. Ричаківська




До списку новинВпередНазад