Новини
У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області відбулася підсумкова колегія за результатами роботи відомства у минулому, 2013, році.
Під час засідання наголошувалося на тому, що впродовж минулого року державними інспекторами вживалися належніі заходи з наглядової діяльності щодо дотримання промислової безпеки та охорони праці на підприємствах області, посилювалася профілактична робота.
Саме це й стало основним фактором щодо зниження в краї виробничого травматизму.
Загальна кількість нещасних випадків, пов'язаних із виробництвом, порівняно з минулим роком зменшилась на 40 % (33 проти 54 у 2012 році), в тому числі смертельних у 2 рази (3 проти 6 у 2012 р.).
Зменшення кількості нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, спостерігається на підприємствах майже усіх галузей економіки.
Найбільш суттєвий результат — на підприємствах лісової галузі (-4), харчової промисловості (-2) та соціально-культурної сфери (-12).
Досягнуто зниження рівня нещасних випадків у будівельній галузі (3 проти 11), машинобудуванні (0 проти 1) та сільському господарстві (2 проти 3).
Не зафіксовано впродовж 2013 року нещасних випадків на підприємствах газової промисловості, житлово-комунального господарства, машинобудування, рибного господарства, видавничої справи, легкої промисловості та виробництва шкіри.
Водночас допущено зростання кількості нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом на підприємствах енергетики, автотранспорту, пошти та зв'язку.
Однією з найбільш травмонебезпечних галузей економіки області залишається енергетика.
Аналіз нещасних випадків зі смертельними наслідками за 2013 рік засвідчує, що причинами їх настання є: невиконання вимог інструкції з охорони праці та порушення безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів.
Організаційні причини травмування працівників складають понад 67 % від загальної кількості. Основними з них є невиконання інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов'язків, травма внаслідок протиправних дій, особиста необережність потерпілого, конструктивні недоліки засобів виробництва.
На підсумковому засіданні було також констатовано: впродовж року у рамках укладених угод продовжувалася плідна співпраця у сфері промислової безпеки та охорони праці між теруправлінням та Чернівецькою обласною радою профспілок, територіальною державною інспекцією з питань праці у Чернівецькій області і інспекцією Держенергонагляду в Чернівецькій області та виконання заходів про співпрацю з управлінням ДАІ УМВС України та Укртрансінспекцією у Чернівецькій області.
Водночас на засіданні було обговорено плани на подальше втілення заходів щодо запобігання виробничого травматизму та вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці в області.




До списку новинВпередНазад