Новини

Впродовж 2014 року на адресу теруправління надійшло близько 20 скарг та звернень від працівників та їх родин щодо порушення законних прав. Громадяни звернулись з проханням відстояти їхні законні права щодо визнання нещасних випадків пов'язаних виробництвом. Проведення неякісного розслідування комісіями підприємств: не правильно встановлені причини, обставини та відповідальні особи — це ті факти, які встановлюються під час розгляду скарг.

Облік і розслідування нещасних випадків покладається на фонд соціального страхування від нещасних випадків проте, така кількість скарг говорить, що комісії підприємств не належним чином проводить розслідування.

Слід зазначити: щороку збільшується кількість необлікованих (прихованих) випадків ви­робничого травматизму і професійної захворюваності, зростає смер­тельний травматизм на виробництві, а загальні щорічні втрати від усіх видів травматизму і захворюваності на виробництві сягають не менш як 4% валового національного продук­ту.

Нагадаємо роботодавцям, що коституційного права на створення безпечних і належних умов праці в Україні ніхто не відміняв. Тому роботодавці зообов'язані якомога більше приділяти уваги заходам спрямованим на працеохоронну діяльність.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад