Новини

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області проводить розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 21 травня 2014 року з брикетувальником ПАТ «ПлазмаТек» Райбедюком Олександром Олексійовичем( дата народження: 20 червня 1959 року).

Нагадаємо, що у 55-річного працівника на роботі погіршилось самопочуття і він помер.

З пояснень очевидців встановлено, що 21 травня 2014 року старший майстер цеху №1 Бурдейний А.В. о 8 годині видав наряд на роботу брикетувальнику Райбедюку Олександру Олексійовичу. До його обов'язків входило обслуговування брикетувального пресу та завантаження його шихтою. Дані роботи Райбедюк О.О. виконував до 9 години 50 хвилин.

О 9 годині 50 хвилин слюсар-ремонтник Головатий Ю.І., що працював на цій дільниці, побачив, що Райбедюк О.О. похилився і упав на підлогу біля брикетувального пресу. Коли Головатий Ю.І. підійшов до потерпілого, Райбедюк О.О. був без свідомості. Головатий Ю.І. повідомив про подію старшого майстра цеху Бурдейного А.В., який викликав медпрацівника. Медичний працівник підприємства Кіснічан С.В оглянула потерпілого і встановила, що артеріальний тиск не вимірювався, дихання відсутнє, пульсу та серцебиття не було, зрачки розширені, спостерігався ціаноз обличчя і губ. Вона провела потерпілому штучну вентиляцію легень, непрямий масаж серця та ввела відповідні медичні препарати. Стан здоров'я потерпілого не поліпшився. Працівники швидкої медичної допомоги, що прибули за викликом на місце події, констатували смерть Райбедюка О.О.

Згідно лікарського свідоцтва про смерть від 21.05.2014 року №099, наданого Крижопільським міжрайонним відділенням Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи, смерть Райбедюка О.О. настала внаслідок гострої коронарної недостатності, ішемічної хвороби серця.

Згідно листа від 23.05.2014 року №221, виданого КУ «Піщанська лікарня планового лікування", встановлено, що смерть брикетувальника Райбедюка О.О. внаслідок гострої коронарної недостатності не пов'язана з впливом небезпечних чи шкідливих виробничих факторів. На електрокардіограмі від 19.12.2013 року ознаки ішемії міокарда відсутні. На диспансерному обліку з приводу ішемічної хвороби серця він не перебував. На час огляду протипоказів виконувати роботу брикетувальника не було.

В зв'язку з тим, що брикетувальник Райбедюк Олександр Олексійович помер на роботі внаслідок загального захворювання, при цьому шкідливі та небезпечні виробничі фактори не вплинули на погіршення стану його здоров'я, а робота, яку він виконував, не була йому протипоказана за станом здоров᾽я, на підставі вимоги п. 16. 6) Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року №1232, даний нещасний випадок визнаний таким, що не пов'язаний з виробництвом.

Прес-служба територіального управління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад