Новини

Теруправлінням Держгірпромнагляду завершено спеціальне розслідування нещасного випадку, що стався з 54-річним електромонтером контактної мережі Міського комунального підприємства «Херсонелектротранс».

20 липня поточного року працівник був смертельно уражений електрострумом під час виконання аварійних робіт у Херсоні на площі ім. Героя Радянського Союзу П.Дубинди (ім.50 річчя СРСР).

Комісією зі спеціального розслідування з'ясовано, що того дня електромонтер, разом з напарником, виконував планові роботи. Близько опівдня до диспетчерської МКП «Херсонелектротранс» надійшло повідомлення про технічну несправність контактної мережі на площі імені Героя Радянського Союзу П. Дубинди. Електродиспетчер підприємства видав електромонтеру усне розпорядження, щодо проведення ремонтних робіт на пошкодженій ділянці мережі.

Після огляду місця виконання робіт встановлено, що в результаті удару струмоприймача тролейбуса, був виведений із плити мінусовий контактний провід, який звисав над землею, нижній натяжний трос контактної мережі біля опори 1 був обірваний.

За словами напарника, електромонтер прийняв самостійне рішення про виконання робіт на контактній мережі без зняття напруги, яка становила 600 В постійного струму. При цьому постраждалий не застосовував діелектричні рукавички, працював без спецодягу. Водій тролейбусу, який знаходився поряд зробив зауваження, щодо виконання робіт без зняття напруги та невикористання засобів індивідуального захисту, але електромонтер на нього не зважив. У цей час працівник доторкнувся тілом до струмоведучих частин контактної електромережі та отримав смертельне ураження.

Електромонтер працював за спеціальністю понад 20 років, проходив необхідні навчання та інструктажі з охорони праці.

Комісією теруправління Держгірпромнагляду даний нещасний випадок визнано пов'язаним з виробництвом. Задля недопущення подібного у подальшому працівники та посадові особи, які мають відношення до обслуговування і ремонту контактної мережі, повинні пройти позачергове навчання та інструктаж з охорони праці. Також адміністрацію МКП «Херсонелектротранс» зобов'язано посилити контроль за використанням працівниками засобів індивідуального та колективного захисту.




До списку новинВпередНазад