Новини

В теоретичній частині семінару було розглянуто систему управління охороною праці, що діє на підприємстві, умови безпечної роботи субпідрядних організацій на будмайданчиках та основи правил безпеки виробництва. Представник теруправління звернув увагу присутніх на стан охорони праці в галузі та показники виробничого травматизму за вісім місяців поточного року.

Значну увагу було приділено детальному аналізу причин найбільш резонансних випадків травматизму на будівництві та під час експлуатації будівель та споруд. Учасники заходу взяли активну участь в обговоренні шляхів забезпечення безпеки працюючих, зниження ризиків та запобігання травматизму у кожному з наведених прикладів. Також було розглянуто інші складні питання, що виникають під час виконання будівельних робіт, в тому числі: організація безпечного виконання робіт на висоті, кадрове забезпечення підприємства, проведення навчання та медичних оглядів працівників тощо.

На завершення заходу його учасники оглянули будмайданчик, обговорили хід виробничого процесу з виконавцями робіт, обмінялися думками щодо недопущення найбільш поширених порушень вимог промислової безпеки та охорони праці на будівництві та отримали конкретні пояснення і рекомендації від представника теруправління.

Теруправління планує в подальшому періодичне проведення семінарів з практичним розгляданням шляхів виконання вимог охорони праці на прикладі провідних підприємств різних галузей економіки.




До списку новинВпередНазад