Новини
Комісія спеціального розслідування теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області з'ясувала обставини та причини нещасного випадку з важким наслідком, що стався дев'ятого липня цього року з працівником ПП «Гринь».

З'ясовано, що нещасний випадок стався на території підприємства біля складу під час завантаження автомобіля «Газель» металопластиковими конструкціями. Завантаження конструкцій на автомобіль здійснювалося шістьма працівниками, які частково підтримували їх руками на автомобілі, від можливого падіння, до фіксації водієм на піраміді. Через неузгодженість дій, під час утримання та фіксації вантажу, конструкція похилилась та впала. Потерпілий, будучи в стані алкогольного сп'яніння не встиг відбігти, внаслідок чого конструкція з автомобіля впала на нього. Згідно медичного висновку працівник отримав важкі травми нижніх кінцівок, порушення функцій тазових органів.

Основними причинами нещасного випадку є невиконання вимог інструкцій з охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт та недостатній контроль за дотриманням підлеглими працівниками трудової та виробничої дисципліни.

Розглянувши матеріали, які були зібрані під час розслідування, пояснення свідків, огляду місця нещасного випадку комісія прийшла до висновку, що даний нещасний випадок пов'язаний з виробництвом та підлягає обліку. Відповідальність за який несуть: потерпілий, який під час виконання вказаних робіт перебував в стані алкогольного сп'яніння та начальник виробництва, який не здійснив достатній контроль за дотриманням виробничої дисципліни.

Комісією спецрозслідування щодо зменшення ризику повторення аналогічних випадків у майбутньому розроблено ряд заходів. Зокрема, заборонити виконання вантажно-розвантажувальних робіт за несприятливих умов та без участі керівника робіт. Провести позаплановий інструктаж з охорони праці усім працівникам. Посилити контроль за трудовою дисципліною стосовно дотримання посадовими особами і працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Керівнику та начальнику виробництва підприємства пройти позачергове навчання та перевірку знань з питань охорони праці.



До списку новинВпередНазад