Новини
Впродовж поточного року сталося сім випадків природної смерті працівників на виробництві, а у 2013 році зафіксовано 14 таких випадків, пов'язаних із загальними захворюваннями. У зв'язку з цим теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області звертається до роботодавців з проханням посилити контроль за станом здоров'я працівників, зокрема проведення обов'язкових медичних оглядів.

Відповідно до Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов'язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) та періодичних медоглядів працівників. Крім того, роботодавець зобов'язаний забезпечити за свій рахунок позачерговий медичний огляд працівників за заявою працівника, якщо він вважає, що погіршення стану його здоров'я, пов'язане з умовами праці. А також за власною ініціативою, якщо стан здоров'я працівника не дозволяє йому виконувати свої трудові обов'язки.

Роботодавець має право, в установленому законодавством порядку, притягнути працівника, який ухиляється від проходження обов'язкового медичного огляду, до дисциплінарної відповідальності. А також зобов'язаний відсторонити його від виконання роботи без збереження заробітної плати.

Крім того, теруправління нагадує працівникам про необхідність належним чином дбати про власну безпеку та не нехтувати своїм здоров'ям. Відповідно до чинного законодавства працівник має право відмовитись від виконання роботи, яка загрожує його життю, здоров'ю та протипоказана за станом здоров'я. За перших ознак загальних захворювань звертатися до медичних закладів для встановлення причини та своєчасного лікування. Своєчасно проведена діагностика та терапія може зберегти Ваше життя.



До списку новинВпередНазад