Новини

На розширеному засіданні колегії управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації, в рамках виконання «Плану заходів щодо удосконалення комплексного управління охороною праці у Рівненській області на 2014 рік», розглянуте питання щодо безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки у закладах охорони здоров'я області в умовах підготовки до безпечної та стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Керівництво територіального управління звернуло особливу увагу на дотримання закладами охорони здоров'я нормативно-правових актів з охорони праці, під час експлуатації кисневого обладнання, опалювальних котлів, ліфтового господарства, газового господарства.

В закладах охорони здоров'я ведеться активна робота щодо переводу котелень на альтернативні види палива (дрова, торф, вугілля), проводиться капітальний ремонт котелень, будуються нові, і територіальне управління, в межах своєї компетенції, сприяє даному виду робіт.

Разом з тим, на даний час, зафіксовано випадки введення в експлуатацію об'єктів, будівництво яких проводиться згідно проектної документації, що не пройшло експертизу спеціалізованою організацією на дотримання законодавства з охорони праці у відповідності до ст. 21 ЗУ «Про охорону праці», допускаються відхилення від вимог проектів.

Було відмічено посилення роботи керівників лікувальних установ щодо отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устатковання підвищеної небезпеки, за останній період отримано 14 дозволів.

В територіальному управлінні зареєстровано 121 ліфт, що експлуатуються в лікувальних закладах із яких працює близько 60 одиниць. За період експлуатації ліфтового господарства у Рівненській області допущено 3 нещасних випадки під час експлуатації ліфтів (2 із смертельним наслідком) і всі вони стались на лікарняних ліфтах, що стало підставою для розгляду в липні 2014 року питання щодо безпечної експлуатації в лікарняних закладах на колегії теруправління.

Зокрема, з метою запобігання нещасним випадкам під час експлуатації ліфтового господарства управлінню охорони здоров'я доручено провести експертне обстеження ліфтів в лікувальних закладах в зв'язку з напрацюванням граничного терміну служби. Після проведення експертних обстежень організувати проведення капітальних ремонтів (модернізації) ліфтів, усунути всі несправності та дефекти, виявлені під час обстежень ліфтів, провести позачерговий повний технічний огляд ліфта в зв'язку з закінченням граничного строку експлуатації.

Керівникам закладів охорони здоров'я було доручено у межах компетенції вжити заходів щодо виконання «Заходів по усуненню порушень при експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки в закладах охорони здоров'я області на 2013-2014 роки», розроблених управлінням охорони здоровя Рівненської ОДА.

Довідка:

У 52 закладах охорони здоров'я області експлуатуються 121 ліфт 15-ти лікарняним ліфтам не проведено експертне обстеження в зв'язку з напрацюванням граничного терміну служби (25 років) ,31-у лікарняному ліфту не проведено капітальні ремонти (модернізації), не усунено всі несправності та дефекти, виявлені під час обстежень ліфтів, не проведені позачергові повні (або періодичні) технічні огляди.




До списку новинВпередНазад