Новини

На Волині обговорили шляхи поліпшення стану

промислової безпеки в регіоні

У Волинській облдержадміністрації на засіданні територіальної тристоронньої соціально-економічної ради обговорено актуальні питання промислової безпеки та охорони праці в області. У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації, голова Федерації профспілок області, представники обласного об'єднання організацій роботодавців, керівники профільних управлінь облдержадміністрації.

Начальник теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області під час виступу зазначив, що у І півріччі 2014 року на підприємствах області (без вугільної галузі) травмовано 54 особи проти 46 (+17%) за відповідний період минулого року. Аналіз причин виробничого травматизму свідчить, що більшість (65,7%) нещасних випадків сталися через організаційні причини. Це вказує на недостатню і неефективну роботу служб охорони праці підприємств, або взагалі про їх бездіяльність.

З метою попередження виробничого травматизму теруправління максимально звертає увагу роботодавців на забезпечення відомчого контролю за виконанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці та вжиття заходів, спрямованих на профілактику травматизму.

За результатами засідання ради ухвалено рішення щодо організації належного контролю місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування за створенням керівниками суб'єктів господарювання працюючим безпечних і здорових умов праці.




До списку новинВпередНазад