Новини
Комісія спеціального розслідування теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області з'ясувала обставини та причини групового нещасного випадку, що стався другого липня цього року з працівниками міського комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго».

З'ясовано, що місцем нещасного випадку є теплова камера №1 (ТК-1) РТМ-2, яка знаходиться на проїжджій частині по вул. Водопровідній, 48. Потерпілі — газорізальник та слюсар здійснювали у ТК-1, згідно наряду-допуску, демонтаж сальникових компенсаторів. Паралельно із камери за допомогою трактора, до якого був приєднаний шланг, відкачувалася вода. Зокрема, після повторної відкачки, тракторист помітив, що шланг перекручений. У той час, коли працівник вийшов із кабіни щоб його поправити, трактор покотився і передніми колесами скотився в теплову камеру. Внаслідок чого, працівники, які знаходилися в ній отримали важкі травмування.

Основною причиною нещасного випадку є порушення вимог інструкцій з охорони праці стосовно управління трактором з гідравлічним насосом, а саме виконання робіт без перевірки — чи стягнуте в крайнє положення ручне гальмо і не підставлено під колеса башмаки для виключення самовільного руху трактора.

Розглянувши матеріали, які були зібрані під час розслідування, пояснення свідків, огляду місця нещасного випадку комісія прийшла до висновку, що даний груповий нещасний випадок пов'язаний з виробництвом та підлягає обліку.

Комісією спецрозслідування щодо зменшення ризику повторення аналогічних випадків у майбутньому розроблено ряд заходів. Зокрема, провести позаплановий інструктаж з охорони праці працівникам автотранспортної служби підприємства, працівникам, які виконують роботи на теплових мережах. Пройти позапланове навчання і перевірку знань з охорони праці старшому майстру та трактористу Хмельницьктеплокомуненерго. Керівника підприємства зобов'язано посилити контроль за трудовою дисципліною щодо дотримання посадовими особами і працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою.



До списку новинВпередНазад