Новини

Актуальні питання охорони праці, що постають під час будівництва підземної частини Бескидського тунелюобговорили обговорили за круглим столом фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області з представниками адміністрації генпідрядника будівництва тунелю ПрАТ «Інтербудтунель».

Учасники зустрічі оглянули робочі місця на базовому будівельному майданчику тунелю, де конструктивно обговорили поточний стан охорони праці. Відзначено фаховий рівень працівників, які мають досвід будівництва подібних об'єктів та організацію виконання робіт субпідрядними організаціями, що дає змогу дотримувати проектних показників проведення прохідницьких робіт у тунелі з меншими ризиками.

Серед проблемних питань, які порушувались за круглим столом: маневрування підземних автосамоскидів у вибої та встановлення їх під завантаження за умов існуючої ширини гірничої виробки; поповнення автопарку автосамоскидами задля забезпечення планових перевезень гірничої маси; прохід у тунель працівників інших суб'єктів господарювання, які не пройшли відповідних інструктажів та навчань з охорони праці, тощо.

Наприкінці зустрічі учасники підкреслили її важливість та користь для обох сторін зважаючи навіть на, тимчасове зупинення проведення перевірок.

Довідка

Будівництво нового Бескидського тунелю здійснюється на межі Львівської та Закарпатської областей на підставі окремого розпорядження Кабінету Міністрів України від 21.08.2013р. №752-р за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та власних коштів Укрзалізниці.

Старий Бескидський тунель, збудований за часів Австро-Угорської імперії 1886 року, вичерпав свій ресурс і потребує постійних капітальних ремонтів для підтримання його у безпечному стані. Наразі він залишається єдиною одноколійною ділянкою Критського міжнародного транспортного коридору, який проходить через Італію, Словенію, Угорщину, Словаччину та Україну.




До списку новинВпередНазад