Новини

На розширеному засіданні колегії Хмельницької облдержадміністрації голова обласної держадміністрації звернув особливу увагу на дотримання закладами освіти нормативно-правових актів з охорони праці, під час експлуатації опалювальних котлів.

Зокрема, з метою запобігання нещасним випадкам під час експлуатації систем опалення та котелень Департаменту освіти і науки доручено скласти перелік закладів освіти області, котельні яких розташовані у підвальних, прибудованих приміщеннях та навчальних корпусах. До 26 серпня обласну програму перенесення зазначених котелень в окремі приміщення та заміну опалювальних котлів, строк експлуатації яких вичерпано (понад 20 років).

Головам райдержадміністрацій було доручено спільно з відповідними органами місцевого самоврядування, у межах компетенції вжити заходів закладами освіти усунення порушень законодавства з охорони праці під час експлуатації опалювальних котлів, про що інформувати теруправління Держгірпромнагляду в області та облдержадміністрацію.

Виконання доручення буде розглянуто на черговому засіданні колегії обласної державної адміністрації.

Довідка:

У 28 закладах освіти області котельні вбудовані в шкільні приміщення, у 18 закладах прибудовані до нього, а у 27 закладах розташовані у підвальних та напівпідвальних приміщеннях. В області близько 100 котелень вичерпали свій строк експлуатації (понад 20 років).




До списку новинВпередНазад