Новини

Зниження кількості випадків виробничого травматизму відбувається в Чернігівській області кілька років поспіль. Протягом цього часу в області діяла Програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2008 -2012 роки. Після закінчення її дії була розроблена та затверджена рішенням обласної ради дванадцятої сесії шостого скликання аналогічна Програма на 2013-2017 роки.

Реалізація комплексу заходів означених програм сприяла поступовому зниженню рівня виробничого травматизму та професійної захворюваності працівників, створенню безпечних та здорових умов праці на підприємствах області.

Значною мірою на ситуацію з безпекою виробництва в регіоні вплинуло

проведення ряду профілактичних заходів, зокрема, створення громадських рад спеціалістів служб охорони праці в основних галузях економіки, регулярне проведення тематичних семінарів та нарад з керівниками і спеціалістами з охорони праці підприємств області, активна співпраця теруправління з обласною та районними державними адміністраціями.

На засіданні Колегії біло визначено пріоритети діяльності теруправління у другому півріччі поточного року. Це наголос на комплексному управлінні охороною праці, на посиленні інформаційно-роз'яснювальної діяльності, системній профілактичній роботі, в тому числі, на проведенні превентивних заходів запобігання травматизму та аваріям на виробництві.

Довідка

Зниження рівня виробничого травматизму на Чернігівщині відбулось в наступних галузях: соціально-культурна сфера (на 68%), сільське господарство (60%), автотранспорт (20%), житлово-комунальне господарство(20%), енергетика(100%), легка та текстильна промисловість (50%).




До списку новинВпередНазад