Новини

Впродовж 2013 року на підприємствах та установах Вінницької області сталось 219 нещасних випадків, під час яких смертельно травмувалось 16 осіб. Тоді як 2012 році сталось 229 нещасних випадків, які призвели до загибелі 20 працівників.

Зниженню виробничого травматизму передував цілий комплекс заходів, які реалізувались на рівні теруправління, обласної влади, органів місцевого самоврядування, прокуратурою, структурними підрозділами ВД ФССНВ у Вінницькій області, профспілок, соціальних партнерів, громадськості, роботодавців та й самих працюючих.

Ефективна наглядова робота в рамках угода про співпрацю між Держаною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України та Вінницькою обласною державною адміністрацією, співпраця з силовими структурами та обмін інформацією, підписання угод між галузевими управліннями, співпраця з громадськістю та соціальними партнерами — все це в комплексі дало можливість створити в області атмосферу нетерпимості до порушень в галузі охорони праці та промислової безпеки.

Що стосується впровадженню заходів передбачених в угоді про співпрацю між Держаною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України та Вінницькою обласною державною адміністрацією, то завдяки їм вдалось провести великий об'єм роботи спрямованої на профілактику виробничого травматизму.

Серед проваджених заходів: проведення у квітні та жовтні 2013 року результати всебічних перевірок стану охорони праці та промислової безпеки на підприємствах, організаціях та установах Хмільницького і Бершадського районів, які були заслухані на спільних засіданнях обласної координаційної ради з питань безпечної життєдіяльності населення та колегії теруправління Держгірпромнагляду у Вінницькій області. Прийняті по них рішення були направлені для врахування в роботі всіма головами районних державних адміністрацій, головами міст обласного підпорядкування та керівникам відповідних галузей.

Були розроблені та реалізовані заходи по проведенню у Вінницькій області Тижня охорони праці на тему. Було відзначено кращих працівників з охорони праці на підприємствах області.Нагороджено переможців конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей». Частина малюнків дитячого конкурсу «Охорона праці очима дітей» були виставлені в Вінницькій обласній державній адміністрації та Вінницькій обласній Раді. Також було проведено обласний конкурс «Кращий слоган з охорони праці».

Для посилення державного нагляду за дотриманням вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці, правил дорожнього руху суб'єктів господарювання Вінницької області, що використовують автотранспорт було підписано Угоду про співробітництво між територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Вінницькій області та Управлінням Укртрансінспекції у Вінницькій області.

Проведено засідання Колегії теруправління Держгірпромнагляду у Вінницькій області щодо ефективності застосування превентивних заходів в комплексному управлінні охороною праці.

Впровадження на підприємствах системи управління охороною праці. Здійснення постійного контролю за проведенням атестації робочих місць з важкими та шкідливими умовами праці на підприємствах сільськогосподарської галузі.

Спільно з ВД ФССНВ у Вінницькій області підготовлено та розміщено у громадському транспорті м. Вінниці та області три види плакатів, спрямованих на виховання культури праці населення області.

Стан охорони праці постійно заслуховувався на засіданнях обласної та районних координаційних рад з безпеки життєдіяльності населення.

Посилено розяснювальну роботу серед населення області щодо безпечного користування газу в побуті, у тому числі газовим опаленням.

Слід зазначити, що заходи передбачені в угоді сприяють покращенню інвестиційного клімату, підвищенню соціальних стандартів безпеки праці. В області зменшився тиск на бізнес, впроваджуються заходи угоди та програми, що створює умови для праці як вітчизняним, так і іноземним інвесторам. Це є визначальним і в Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Детально ознайомитись з виконанням заходів передбачених в угоді про співпрацю між Держаною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України та Вінницькою обласною державною адміністрацією на 2013 рік можна на сайті теруправління в розділі «Співпраця з органами влади».

Прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду

у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад