Новини

Під час проведення планової перевірки щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці у ДП «Хмільникводоканал» було виявлено, що підприємство не провело обстеження будівель, споруд складу хлору та хлораторної.

За виявлені порушення керівництво підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Слід зазначити, що таких підприємств, на яких не проведено обстеження будівель та складів, є чимало. Впродовж 2013 року інспекторами теруправління було проведено 315 перевірок стану безпеки праці суб'єктів господарювання, які експлуатують будівлі та споруди.

Під час проведених перевірок було виявлено, що не проводиться черговий огляд будівель. На підприємствах не створено службу спостереження за експлуатацією будівель і споруд. Не проводяться періодичні обстежень будівель (споруд) з метою оцінки їх технічного стану та паспортизації. На деяких підприємствах було допущено до експлуатації будівлі та споруди з ознаками аварійності: наявність тріщин на стінах, фундаментах, пошкодження покрівель, порушення вертикальності стін. На вимогу державних інспекторів було виведено з експлуатації ряд будівель та споруд, які мали ознаки аварійності. Всі зазначені порушення несли в собі загрозу життю та здоров'ю працюючих.

Найбільше порушень було виявлено на підприємствах, які займаються зберіганням та переробкою зерна Немирівського, Хмільницького та Крижопільського районів. У неналежному стані будівлі і в деяких райавтодорах та АТП.

Разом з тим ряд підприємств оперативно відреагували на виявлені порушення та вжили заходів щодо їх усунення та проведення періодичних обстежень будівель (споруд) з метою оцінки їх технічного стану та паспортизації:

У подальшому державними інспекторами буде продовжено роботу щодо дотримання вимог безпеки під час експлуатації будівель (споруд) суб'єктами господарювання, з метою попередження аварійних ситуації та нещасних випадків на виробництві.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад