Новини

30 січня під час засідання Колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області та Федерації профспілок Вінницької області обговорювались результати співпраці між обома сторонами в рамках Угоди про взаємодію на 2011-2015 роки.

Співпраця у цьому напрямку між двома сторонами триває вже четвертий рік поспіль. З цей час вдалось напрацювати певний механізм впровадження заходів спрямованих на зниження виробничого травматизму та набути певного досвіду.

— Співпраця та посилення роботи в працеохоронній діяльності області сприяли зниженню виробничого травматизму на підприємствах будівництва та промисловості будматеріалів, на підприємствах енергетики на підприємствах житлово-комунального господарства, хімічної, нафтохімічної та нафтопереробної галузі. Менше травмувалось людей і на підприємствах газової промисловості. Також знизився рівень травматизму і на підприємствах сільського господарства, де торік постраждало 40 осіб. У 2013 році на цих підприємствах на три нещасних випадки було менше. На стільки ж випадків зменшився рівень виробничого травматизму і на підприємствах харчової промисловості та переробки сільськогосподарських продуктів, — зазначив під час виступу начальник територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області Анатолій Коваль.

Це говорить про те, що заходи, які впроваджувались профспілками та теруправлінням були ефективними. Разом з тим є галузі, де обкоми профспілок не вживають достатніх заходів спрямованих на профілактику виробничого травматизму. Зросла кількість нещасних випадків на підприємствах гірничорудної і нерудної промисловості, машинобудуванні. Особливе занепокоєння викликає ріст травматизму на підприємствах автодорожнього транспорту. Тому роботу в цих галузях необхідно посилити. Представники профспілок мають донести до кожного працюючого не лише їх права, а й вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, більше приділяти уваги щодо впровадження превентивних заходів, проведенню інформаційно-роз'яснювальної роботи. Активно проводити організаційно-методичне забезпечення та контроль за розробкою та впровадженням систем управління охороною праці на підприємствах, установах та організаціях області.

Крім того, профспілковим організаціям та представникам профкомів необхідно вжити заходів щодо створення служб охорони праці та призначення відповідальних осіб за стан охорони праці на підприємствах, установах, організаціях області де вони не створені. Приймати активну участь у розроблені, погоджені та реалізації комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів з охорони праці. А профспілковим організаціям підприємств, установ та організацій області в свою чергу приймати участь у адміністративно-громадському трьохступеневому контроль за станом охорони праці з метою створення здорових та безпечних умов праці.

Врахувавши всі пропозиції та зауваження буде прийнято відповідне рішення щодо реалізації заходів угоди на 2014 рік.

Довідково: з рішення можна буде ознайомитись на сайті теруправління http://vintu.org.ua/ у розділі: Співпраця з органами влади.

Прес-служба територіального управління Держгірпромнагляду

у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад