Новини

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Черкаській області проведено планову перевірку ТОВ «Уманський гранкар'єр», що знаходиться в межах сільської ради с. Піківець на Черкащині.

Під час обстеження виявлено 47 порушень нормативних документів з охорони праці та охорони надр, а саме: не здійснено перегляд робочого проекту «Доробки Уманським кар'єром управління Звірківського родовища граніту в Уманському районі Черкаської області» у зв'язку з перерахунком запасів корисних копалин; не складено План ліквідації аварій; не створена добровільна допоміжна гірничорятувальна команда; не погоджені з органами Держгірпромнагляду зміни плану розвитку гірничих робіт на 2014 рік; під час проведення гірничих робіт виявлено відставання з розкривання корисних копалин тощо.

Враховуючи виявлені порушення нормативних документів, державними інспекторами складено акти та приписи. Притягнуто до адміністративної відповідальності п'ять посадових осіб, в тому числі керівника.

За підсумками перевірки проведено нараду за участю посадових осіб територіального управління та працівників підприємства, на якій заслухано керівника підприємства та фахівців, які відповідають за безпечне ведення робіт. Керівництву підприємства запропоновано розробити заходи з усунення порушень та запобігання травматизму.

Довідка:
Основним видом діяльністі ТОВ «Уманський гранкар'єр» є розробка Звірківського родовища гранітів та виробництво щебеневої продукції.
Підприємство складається з гірничого цеху, дробарко — сортувального, автотранспортного цеху та ремонтно-механічної майстерні.
Родовище розробляється з 1960 року і на даний час площа діючого кар'єру складає 12 га.




До списку новинВпередНазад