Новини
На цьому наголосив заступник Голови Держгірпромнагляду Степан Дунас, який взяв участь у засіданні колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві з підбиття підсумків роботи управління за перше півріччя 2014 року.



Заступник Голови зауважив, що процеси оптимізації та консолідації, які розпочалися у державі — скорочення обсягів виробництва, обмеження перевірок — спонукає до нових методів планування роботи. Необхідно вибудовувати роботу таким чином, щоб всі зусилля були спрямовані на ті ділянки, де є реальна небезпека. А саме, шляхом прогнозування та ідентифікації виробничих ризиків, їх вчасного знешкодження, можна сприяти створенню безпечних умов праці на підприємстві.

Зазначалося, що головним завданням у процесі розслідування нещасних випадків є об'єктивне з'ясування їх причин, забезпечення соціальної захищеності працівників, дослідження висновків експертиз діагностування обладнання.

Також на колегії проаналізовано стан травматизму на підприємствах Київщини. Зокрема, рівень виробничого травматизму у І півріччі 2014 року знижено на 24% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зі смертельним наслідком травмовано 23 працівника.



Спостерігається зростання смертельного травматизму в хімічній промисловості, у будівництві, соціально-культурній сфері — по 6 осіб в кожній галузі.

Аналіз травматизму свідчить, що 35% становлять технічні причини в результаті яких загинули люди (8 осіб).

Щодо наглядової діяльності теруправління на колегії зазначалося — за звітний період проведено 37 всебічних перевірок, 519 позапланових перевірок, з них 13 — на вимогу правоохоронних органів. За рішенням суду здійснено 552 тимчасових зупинок виконання робіт та виробництва.

Здійснено 72 перевірки об'єктів підвищеної небезпеки, що внесені до Державного
реєстру України.

До прокуратури направлено матеріали на 26 посадових осіб підприємств про порушення ними вимог законодавства про охорону праці.

Також на колегії визначено пріоритетні завдання щодо подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони, а саме: сприяти створенню системи управління ризиками на підприємствах (перш за все у хімічній галузі), завершення складання реєстру підприємств з високим ступенем ризику, посилення співпраці з Київським ЕТЦ, перевірка якості експертних висновків та обстежень, посилення інформаційно — роз'яснювальної роботи з охорони праці тощо.



У роботі колегії взяли участь начальник ДП «Київський експертно-технічного центр» Володимир Гончаренко, начальник відділу з питань охорони праці Київської міської державної адміністрації, головний експерт умов праці Київської обласної державної адміністрації, головний технічний інспектор праці ЦК профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, начальник управління охорони праці та здоров'я Київської міської ради профспілок.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад