Новини

У І півріччі на підприємствах соціально-культурної сфери та торгівлі України загинув 41 працівник — на 17 осіб більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Більшість смертельних нещасних випадків сталася у закладах освіти та торгівлі.

У соціально-культурній сфері та торгівлі Херсонської області в І півріччі також збільшився і загальний, і смертельний травматизм. Так, кількість постраждалих склала 22 особи — на 6 більше, ніж за відповідний період минулого року. Загинуло при виконанні трудових обов'язків двоє працівників (торік — 1 людина).

Основними причинами нещасних випадків як в цілому в Україні, так і на Херсонщині зокрема стали порушення Правил безпеки руху, невиконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час експлуатації машин та механізмів. Також один смертельний нещасний випадок у Херсоні стався в результаті протиправних дій інших осіб (вбивство продавця магазину).

Зважаючи на зростання рівня виробничого травматизму на об'єктах соціально-культурної сфери, теруправління Держгірпромнагляду у Херсонській області посилює контроль за станом охорони праці та виробничої безпеки на відповідних підприємствах. Державною службою гірничого нагляду та промислової безпеки України рекомендовано також розглянути дане питання на Радах з питань безпечної життєдіяльності населення.




До списку новинВпередНазад