Новини

Завершив роботу семінар з підвищення кваліфікації та навчання з охорони праці керівників експертно-технічних центрів Держгірпромнагляду України, організатором якого cтав Головний навчально-методичний центр.

У рамках семінару у ДП «Київський ЕТЦ» відбулася презентація випробувальної лабораторії «Гарант безпеки» та органу оцінки відповідності продукції «Промбезпека», які нещодавно отримали атестати національного та міжнародного зразка.

Начальник ДП «Київський ЕТЦ» Володимир Гончаренко наголосив, що відтепер у Київському ЕТЦ надається комплекс послуг — проводиться і випробування продукції на відповідність технічним регламентам, і здійснюється сертифікація продукції щодо оцінки її відповідності вимогам 12 регламентів.

Під час заходу керівники експертно-технічних центрів оглянули матеріально-технічну базу випробувальної лабораторії та ознайомилися з методикою та специфікою проведення випробувань.

Зазначалося, що для організації роботи лабораторії докладено чималих зусиль впродовж двох років, зокрема, на розробку документації, придбання випробувального обладнання, калібрування засобів вимірювальної техніки, підбір, навчання та атестацію фахівців.

«Однак, щоб якісно надавати послуги та ствердитися на ринку аналогічних послуг необхідно продовжувати кропітку та послідовну роботу»,- підкреслив керівник ДП «КЕТЦ».

Важливо те, що лабораторія та орган оцінки відповідності працюють незалежно та автономно.

Також під час семінару проведено презентацію вже діючої електротехнічної лабораторії, обговорено питання сертифікації персоналу для роботи у створених підрозділах та визначено пріоритетні завдання.

Зокрема, найближчим часом необхідно створити робочу групу з адаптації діючого законодавства до європейських стандартів, провести аудит діяльності експертних організацій, налагодити співпрацю із закордонними партнерами тощо.




До списку новинВпередНазад