Новини

Посадовими особами теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області перевірено суб'єкти господарювання, що здійснюють наповнення та реалізацію балонів скраплених вуглеводневих газів, АГЗС, 10 АГЗП та 8 АГЗП з підземнорозтащованими резервуарами для зберігання зрідженого вуглеводного газу на предмет дотримання вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки.

Під час перевірок АГЗПвиявлено 123 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Головними з яких є: оператори АГЗП перед заправкою балонів, призначених для живлення двигунів автомобілів, не перевіряють придатність їх наповнення; не перевіряються на положення «відкрито-закрито» і на герметичність закриття запірна арматура на газопроводах і обладнанні; не проводиться огляд електрообладнання; не робляться відмітки в експлуатаційних журналах щодо проведених перевірок технологічного устаткування АГЗП; не з передбаченою періодичністю проводяться перевірки гумотканинних рукавів заправних колонок.

Перевірку також пройшло ДП «Пропан» щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці та промислової безпеки. Як наслідок посадовими особами теруправління Держгірпромнагляду під час наповнення та реалізації балонів скраплених вуглеводневих газів виявлено наступні порушення: відсутні розроблені графіки проведення ПТО індивідуальних газобалонних установок комунально-побутових об'єктів; акти про підсумки ПТО не затверджуються керівником; не у всіх випадках проводиться ПТО індивідуальних газобалонних установок, під час заміни балонів ЗВГ.

За матеріалами перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто та оштрафовано 6 працівників, в т.ч. 1 першого керівника, та до адміністративного суду надіслано 1 позов щодо застосування заходів реагування до ДП «Пропан» в частинні повного зупинення експлуатації АГЗП.

Також проведено перевірки АГЗП з підземнорозтащованими резервуарами для зберігання зрідженого вуглеводного газу, під час яких виявлено 64 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, а до адміністративної відповідальності притягнуто 4 працівників.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад