Новини
Таке рішення прийнято під час планової перевірки у звязку з виявленням низки суттєвих порушень вимог безпеки під час проведення будівельних робіт ТОВ «Укрінжинірбуд».

Зокрема, підприємством не розроблено проект виконання робіт на проведення будівельно-монтажних робіт на об'єкті будівництва по зведенню житлового будинку. Не проведено перевірку готовності рейкової колії баштового крану КБ 403А до експлуатації зі складанням акту здавання — прийняття колії з прикладеними результатами нівелювання та схемою нівелювання поперечного та повздовжнього профілю рейкової колії. Не проведено виміри опору заземлення рейкової колії на об'єкті будівництва.

Зясовано, що крани (КБ 403А реєстр. № 2901 та КБ 403А реєстр. №3828) самовільно без дозволу органу Держгірпромнагляду пущені в експлуатацію. Незабезпечена постійна можливість періодичне випробування обмежувача вантажопідіймальності одного із кранів (відсутній контрольний вантаж). Інший працює з виведеними з ладу приладами безпеки (механізму підйому вантажу). Суб'єктом господарювання на час перевірки не представлені паспорта кранів та відомості про проведення технічного огляду.

Враховуючи наведене, у зв'язку з винекненням загрози життю та здоров'ю людей теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області звернулося з позовом до Хмельницького окружного адмінсуду щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до ТОВ «Укрінжинірбуд», а саме зупинення будівельно-монтажних робіт (виробництва) на будівельному майданчику та експлуатації баштових кранів.



До списку новинВпередНазад