Новини

В області за перше півріччя поточного року кількість нещасних випадків, пов'язаних з виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року, збільшилася на 3 %, а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком, пов'язаних з виробництвом, за І півріччя поточного року збільшилась на 40 %.

Збільшення кількості смертельних випадків відбулося на підприємствах гірничорудної промисловості, будівництва та промисловість будівельних матеріалів, енергетики, целюлозно-паперової промисловості, лісового господарства, виробництва деревини та соціально-культурної сфери.

Натомість зменшилася кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком на підприємствах машинобудування та сільського господарства.

Загальна кількість нещасних випадків, пов'язаних із виробництвом, за звітний період порівняно з першим півріччям минулого року зменшиласьна підприємствах: гірничорудної промисловості, будівництво та промисловість будматеріалів, хімічна промисловість, ЖКГ, машинобудування, легка промисловість, соціально-культурної сфери, житлово-комунального господарства, виробництва шкіри та виробів зі шкіри і виробництва деревини та виробів із деревини.

Зростання загального травматизму відбулося в таких галузях: автомобільний транспорт, лісове господарство, пошта, зв'язок, переробка сільськогосподарських продуктів, сільське господарство, деревообробка.

Найбільш травмонебезпечними галузями економіки в Житомирській області в звітному періоді стали соціально-культурна сфера та торгівля, лісове господарство, гірничорудна промисловість, сільське господарство, пошта та зв'язок. Кількість травмованих працівників на цих підприємствах складає 54% від всіх травмованих в області.

Аналіз причин нещасних випадківсвідчить, що 75% таких випадків сталось з організаційних причин, з технічних — 18%, а з психофізіологічних — 7%.

Серед подій, під час яких стались нещасні випадки складають падіння потерпілого — 37%, дія предметів та деталей, що рухаються, розлітаються, обертаються — 43%.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад