Новини

24 липня 2014 року відбулося засідання колегії теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області, на якій заслухали та обговорили звіт керівників підприємств області, де сталися нещасні випадки зі смертельними наслідками, а саме: ТОВ «Євромонтажбуд» та СТОВ «Ліщинське».

Враховуючи вищевикладене та з метою недопущення в подальшому подібних нещасних випадків, колегія теруправління постановила: признати роботу керівництва ТОВ «Євромонтажбуд» по забезпеченню безпечних умов праці на підприємстві та функціонування системи управління охороною праці незадовільною.

Директору ТОВ «Євромонтажбуд»: забезпечити усунення в повному обсязі виявлених в ході розслідування порушень та порушень за результатами проведеної позапланової перевірки та притягнути до дисциплінарної відповідальності осіб, які допустили порушення, що призвели до нещасного випадку.

Начальнику державної інспекції нагляду в промисловості та за об'єктами підвищеної небезпеки провести позапланову перевірку з охорони праці та промислової безпеки у ТОВ «Євромонтажбуд» на предмет усунення порушень.

Також роботу керівництва СТОВ «Ліщинське» по забезпеченню безпечних умов праці на підприємстві та функціонування системи управління охороною праці колегія признала незадовільною.

Виходячи з матеріалів розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 25 травня 2014 року, позапланової перевірки стану охорони праці та, заслухавши звіт керівництва підприємства, колегія теруправління відмічає, що СТОВ «Ліщинське» працює з порушеннями вимог нормативно-правових актів з охорони праці. Розслідування обставин та причин нещасного випадку показало низьку виконавчу дисципліну як працівників підприємства так і керівників виробничих підрозділів.

З метою недопущення в подальшому подібних нещасних випадків, колегія теруправління постановила: забезпечити усунення в повному обсязі виявлених в ході розслідування порушень та порушень за результатами проведеної позапланової перевірки: провести навчання з питань охорони праці завідуючого гаражем; провести психофізіологічну експертизу працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки, а також ті роботи, де є потреба у професійному доборі; укомплектувати транспортні засоби згідно вимог нормативних документів (знаком аварійної зупинки, медичною аптечкою, вогнегасником, упорною колодкою) та ін.; до дисциплінарної відповідальності притягнути осіб, які допустили порушення, що призвели до нещасного випадку;

Начальнику державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці (транспорт, зв'язок, агропромисловий комплекс та соціально-культурна сфера) провести позапланову перевірку з охорони праці та промислової безпеки у СТОВ «Ліщинське» на предмет усунення порушень.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад