Новини

Чернігівський окружний адміністративний суд задовольнив позовну заяву теруправління Держгірпромнагляду у Чернігівській області щодо заборони експлуатації автомобільної газозаправної станції ТОВ «Меркурій» у місті Борзна з метою недопущення спричинення шкоди життю та здоров'ю людей.

Плановою перевіркою підприємства, проведеною теруправлінням, було виявлено 25 порушень вимог промислової безпеки та охорони праці, в тому числі: АГЗС експлуатується без прийняття в експлуатацію комісією згідно з вимогами законодавства; не одержано дозвіл на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки; працівникам АГЗС не проведено навчання та перевірку знань з відповідних нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки; не проводиться технічне обслуговування АГЗС; підземні трубопроводи зрідженого газу не забезпечені захистом від електрохімічної корозії тощо.

За результатами перевірки та з метою недопущення спричинення шкоди життю та здоров'ю людей теруправлінням було подано позовну заяву до Чернігівського окружного адміністративного суду щодо застосування заходів реагування до ТОВ «Меркурій» шляхом зупинення експлуатації АГЗС.

За підсумками розгляду матеріалів справи суд постановив задовольнити позов теруправління та зобов'язати ТОВ «Меркурій» негайно зупинити експлуатацію АГЗС.

Також теруправлінням подано аналогічний позов до суду щодо заборони експлуатації АГЗП ТОВ «КАІР-СЕРВИС» у місті Прилуки у зв'язку із виявленням порушень, що загрожують життю та здоров'ю людей.




До списку новинВпередНазад