Новини
Питання ефективного запобігання нещасним випадкам на виробництві було обговорено учора на засіданні обласної ради безпечної життєдіяльності населення, що відбулася у Чернівецькій обласній державній адміністрації за участю представницької та виконавчої влади краю, оперативних служб та управлінь.
Під час засідання обговорювалася низка важливих питань. Ключові з них перебувають у професійному віданні територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.
Так, заступник начальника територіального управління Іван Луцак, характеризуючи стан виробничого травматизму в області, акцентував увагу на його стабільному зниження. Впродовж першого півріччя 2014 року на 16% з відповідним періодом минулого року.
«Однак, викликає занепокоєння той факт, що досі одними із найбільш травмонебезпечних галузей економіки в краї залишається енергетика та автомобільний транспорт, — констатував Іван Луцак. — Наявність великої кількості приватних автомобілів, автобусів, власники яких мало турбуються про створення належних умов праці, відсутність елементарної технічної бази для перевірки технічного стану, обслуговування та ремонту автотранспортних засобів вкрай негативно впливають на стан виробничого травматизму в автомобільній галузі Буковини. Це спонукало державних інспекторів територіального управління до негайного покращення якості державного нагляду, вжиття заходів щодо підвищення персональної відповідальності керівників підприємств та ефективної співпраці в частині профілактики з управлінням ДАІ УМВС України та Укртрансінспекцією у Чернівецькій області».
Іван Луцак також наголосив: «В умовах, що склалися теруправління вбачає одним із пріоритетних завдань посилення профілактики виробничого травматизму, освоєння передового досвіду управління ризиками, підвищення культури охорони праці, і на цій основі — збереження життя і здоров'я працівників. Це завдання вимагає спільних дій обласної державної адміністрації, територіального управління Держгірпромнагляду, роботодавців, профспілкових органів та інших зацікавлених сторін».
За результатами обговорення питання виробничого травматизму в області, роботу Вижницької, Кіцманської, Хотинської районних державних адміністрацій щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві визнано недостатньою.
Головам районних державних адміністрацій, виконкомам Чернівецької та Новодністровської міських рад рекомендовано вжити додаткових заходів щодо забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони праці на підприємствах у межах відповідної території.
Також наголошено на безумовному забезпеченні дотримання вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці при підготовці суб'єктів господарювання паливно-енергетичного комплексу та соціально-культурної сфери області до опалювального сезону 2014-2015 року.



До списку новинВпередНазад