Новини
Дане рішення прийнято у зв'язку із порушеннями вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, що створюють загрозу життю і здоров'ю працівників.

Під час проведення планової перевірки з'ясовано, що керівником хмельницького підприємства не забезпечено утримання, експлуатацію і обслуговування електроустановок. Зокрема, не призначаються особи, відповідальні за безпечне проведення робіт, роботи не оформляються нарядом, розпорядженням. До роботи в електроустановках допущені електромонтери, які відповідно до медичних висновків не допущені до таких робіт. Електроустановки і персонал не укомплектовані в достатній кількості випробуваними засобами захисту. Монтерські пояси не проходять випробування на механічну міцність. На підприємстві не діє система технічного обслуговування та ремонту устаткування електрогосподарства. На час перевірки не пред'явлена (відсутня) документація по електрогосподарству в повному обсязі.

Також на підприємстві допускаються грубі порушення під час експлуатації автопідйомників та кранів. Зокрема, не працює система блокування підіймання та повороту секцій стріли, якщо підйомники не виставлені на опори. Не працює система підіймання опор, якщо стріла перебуває не у транспортному положенні. Не працює система орієнтації підлоги робочої платформи в горизонтальному положенні тощо.

За матеріалами перевірки на керівника підприємства направлено подання в Хмельницький міський відділ УМВС України. Також, надіслано позов до Хмельницького окружного адміністративного суду щодо застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до Хмельницького комунального підприємства «Міськсвітло», а саме заборонити роботу трьох автомобільних підйомників, які експлуатуються з порушеннями та автомобільного крану.



До списку новинВпередНазад