Новини

ПП «Малинська меблева фабрика» пройшло планову перевірку щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Під час перевірки посадовою особою теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області виявлено понад 20 грубих порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Головними з них є: посадові особи, діяльність яких пов'язана з організацією ведення безпечних видів робіт, не проходять навчання та перевірку знань з охорони праці в деревообробній промисловості; відсутній дозвіл на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки; машини, устаткування, технологічні процеси, придбані за кордоном, допущені в експлуатацію без проведення експертизи на відповідність їх нормативно-правовим актам з охорони праці; до робіт з підвищеною небезпекою допускаються працівники, які не пройшли щорічне навчання та перевірку знань з охорони праці; працівники, зайняті на роботах з механічної обробки деревини, не застосовують засоби індивідуального захисту; робочі місця, проходи, проїзди захаращені деталями, виробами, матеріалами і відходами виробництва; захисні пристрої на торцювальних верстатах не зблоковано з пусковим механізмом і тормозом.

За допущені порушення вручено обов'язковий для виконання припис,оштрафовано одну посадову особу та притягнуто її до адміністративної відповідальності.

Теруправлінням подано позов до адміністративного суду щодо застосування заходу реагування у сфері державного нагляду, а саме: негайне зупинення двох деревообробних верстатів.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад