Новини

Територіальне управління Держгірпромнагляду занепокоєне ситуацією з дотримання нормативно-правових актів на підприємствах Вінниччини, які займаються зберіганням та переробкою зерна.

Після спільної колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, Департаменту агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації та пожежного нагляду, яка пройшла наприкінці червня, планові перевірки підприємств галузі вказують на те, що порушення все ще мають місце.

Так, під час перевірки Тульчинської філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» с. Клибань Тульчинського району було виявлено низку поршень, серед яких застосування шкідливих та небезпечних речовин ІІІ класу небезпеки без відповідного дозволу, виконання робіт без навчання.

Аналогічні порушення вивлено і у Маломочульській філії ТОВ ПК «Зоря Поділля» с. Мала Мочулка Теплицького району. Крім того, на підприємстві відсутні огородження стрічкового транспортера та зернонавантажувачів.

Нагадаємо, що торік на підприємствах галузі сталось 5 нещасних випадків пов'язаних з виробництвом, що на один випадок більше у порівнянні з 2012 роком в тому числі один випадок зі смертельним наслідком.

Загалом на хлібоприймальних підприємствах області за останні три роки сталося 12 нещасних випадків пов'язаних з виробництвом в т.ч. 2 зі смертельним наслідком та 7 випадків з тяжкими наслідками.

Керівникам підприємств видано обов'язкові до виконання приписи.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області звертається до керівників підприємств зі зберігання та переробки зерна з вимогою звернути увагу на дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, вжити всіх необхідних заходів для профілактики виробничого травматизму та виконувати рішення спільної колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, Департаменту агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації та пожежного нагляду від 26 червня 2014 року.

Прес-служба територіального управління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад