Новини

Представники територіального управління Держгірпромнагляду у Запорізькій області взяли участь у засіданні районної комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. Під час якої розглянуто виконання «Комплексних заходів з профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу в побуті на 2013-2015 роки».

У засіданні комісії також взяли участь представники ПАТ «Запоріжгаз» та керівництво місцевої влади.

За інформацією представників теруправління, в рамках реалізації Комплексних заходів протягом першого півріччя 2014 року проведено 178 перевірок на дотримання вимог «Правил безпеки систем газопостачання України» суб'єктами господарювання та спеціалізованими підприємствами газового господарства. Під час перевірок виявлено 1650 порушень нормативно-правових актів з охорони праці. За допущенні порушення законодавства з охорони праці до адміністративної відповідальності притягнуто 149 посадових осіб. Протягом першого півріччя 2014 року проведено одне технічне розслідування причин нещасного випадку, пов'язаного з використанням газу в побуті.

Як зазначили представники ПАТ «Запоріжгаз», підприємством також проведена чимала робота. Постійно проводиться пропаганда безпечного використання газу в побуті. Модернізовано кабінет інструктажів, де населенню проводяться інструктажі з безпечної експлуатації газових приладів. Зокрема, кабінет обладнано новими газовими приладами, приладами пошуку газу та наочною агітацією. Оновлено автомобільний парк та технічне оснащення аварійно-диспетчерської служби. З метою оперативного та якісного усунення аварійних ситуації фахівці аварійно-диспетчерських бригад постійно проходять навчання на навчально-тренувальних полігонах.

Підбиваючи підсумки засідання, члени комісії зазначили, що реалізація «Комплексних заходів з профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу у побуті на 2013-2015 роки» вже має позитивні результати. Рівень травматизму при користуванні газовими приладами у регіоні знижено на 80 %. Так, протягом першого півріччя 2014 року стався один нещасний випадок, пов'язаний з використанням газу в побуті, у результаті якого постраждало дві особи. За аналогічний період минулого року проведено п'ять технічних розслідувань нещасних випадків, пов'язаних з використанням газу у побуті, під час яких сім осіб постраждало, в тому числі чотири — смертельно. Члени комісії резюмували, що й надалі проводитимуть роботу з реалізації Комплексних заходів з метою запобігання нещасним випадкам та забезпечення безпеки населення.

Довідка.
У квітні 2013 року рішенням обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення затверджено «Комплексні заходи з профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу у побуті на 2013-2015 роки». У рамках реалізації цих заходів заплановано проведення перевірок користування природним та зрідженим газом у побуті; здійснення постійного контролю за експлуатацією та якістю виконання робіт з реконструкції та переобладнання внутрішньо-будинкових систем газопостачання та газового обладнання житлових будинків і об'єктів громадського призначення; забезпечення модернізації технічного оснащення аварійно-диспетчерської служби; контроль за станом та якістю заповнення балонів скрапленим газом для реалізації населенню.




До списку новинВпередНазад