Новини

Теруправління Держгірпромнагляду у Чернігівській області провело цикл семінарів-нарад з підприємствами АПК усіх районів Чернігівщини щодо безпеки зернозбиральних робіт. Участь у заходах взяли представники теруправління, виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, голови райдержадміністрацій, районних управлінь сільського господарства, керівники та спеціалісти сільгосппідприємств і фермерських господарств.

На семінарах були обговорені питання організації безпечного проведення зернозбиральних робіт та післязбиральної обробки зерна, навчання та забезпечення інструкціями з охорони праці, безпеки під час підготовки зернозбиральної техніки. Звернуто увагу на належну підготовку полів для проведення на них робіт: виділення місць для відпочинку працівників, для стоянки автомобілів та іншої техніки, установки відповідних позначень тощо.

Учасникам семінару доведено вимоги безпеки під час експлуатації підіймальних машин і механізмів, газового обладнання, посудин під тиском та виконання газонебезпечних робіт у колодязях та відстійниках.

Інформаційну підтримку підприємствам АПК щодо забезпечення безпеки зернозбиральних робіт надають консультаційні центри з охорони праці, мережу яких на Чернігівщині було створено кілька років тому.

Довідка

Минулого року завдяки вжитим теруправлінням заходам, в тому числі — проведенню семінарів-нарад з підприємствами АПК, виробничий травматизм під час зернозбиральних робіт в Чернігівській області знизився на 17 відсотків, при цьому не сталось жодного нещасного випадку зі смертельним наслідком.




До списку новинВпередНазад