Новини

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві перевірено ПАТ «Українська Автомобільна корпорація» щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці та безпечного ведення робіт.

Під час перевірки виявлено понад 100 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, найголовніші з них такі: відсутній дозвіл Держгірпромнагляду на виконання робіт та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки (обладнання та лінійні частини газопроводів систем газопостачання природним газом, споруди на них та газове обладнання, зберігання балонів зі зрідженим газом); Положення про службу охорони праці розроблено без урахування специфіки виробництва; відсутній перелік робіт з підвищеною небезпекою, для проведення яких потрібні спеціальне навчання та щорічна перевірка знань з охорони праці; не визначені особи, які відповідають за безпечне виконання робіт з підвищеною небезпекою; не створена на підприємстві служба спостереження за експлуатацією будівель і споруд тощо.

Під час обстеження стану обладнання свердловин та надкаптажних споруд виявлено, що на деяких свердловинах немає манометрів; на електроустановках в зонах артезіанських свердловин відсутні плакати безпеки, оперативні написи і написи функціонального призначення та запірні пристрої на огорожах; технічні зони електроустановок артсвердловин не укомплектовані повною мірою електрозахисними та протипожежними засобами захисту; відсутні інструкції для працівників з експлуатації мереж і споруд водопровідної каналізації.

За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 15 посадових осіб.

Територіальним управлінням надіслано позов до адміністративного суду м. Києва щодо заборони експлуатації 15 об´єктів системи газопостачання філії «Автоцентр на Московському» ПАТ «Укравто».




До списку новинВпередНазад