Новини

Теруправлінням Держгірпромнагляду у Чернігівській області завершено комплексну перевірку Чернігівського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів (ЛВУМГ) філії УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» на дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Посадовими особами теруправління з'ясовано, що на підприємстві впроваджена та функціонує система управління охороною праці, основні заходи із забезпечення безпеки виробництва виконуються: роботодавцем здійснюється контроль за роботою служби охорони праці, отримано всі необхідні документи дозвільного характеру, проведено ідентифікацію та декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки, на підприємстві реалізуються комплексні заходи щодо поліпшення стану охорони праці, дотримуються безпечних параметрів процесу виробництва, передбачених технологічними регламентами та інструкціями.

Однак, підприємством не усунуто низку порушень, виявлених під час попередньої перевірки, а саме: не ліквідовано порушення суцільності ізоляційного покриття та корозійне пошкодження трубопроводів на окремих ділянках магістрального газопроводу, не відновлено нормативну глибину залягання газопроводу на окремих ділянках.

Перевіркою виявлено, що підприємство не провело технічне діагностування газопроводу-лупінгу; відсутні технічні звіти з водолазного обстеження деяких підводних переходів газопроводів-відводів через річки Десна та Снов, магістрального газопроводу через річку Сейм; на окремих ділянках не розчищені траси та кранові вузли від рослин тощо.

Також в підрозділах підприємства виявлені такі типові порушення: не виконано згідно з графіком за І квартал 2014 року поточний ремонт на кількох газорозподільних станціях; протоколи перевірки знань з охорони праці не оформлено належним чином, не на всі види робіт розроблено інструкції з охорони праці у встановленому порядку; немає журналу ремонту технологічних насосів та експлуатації насосних агрегатів тощо.

За результатами перевірки керівнику підприємства видано обов'язкові до виконання розпорядчі документи щодо усунення порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто 20 працівників, з них 11 посадових осіб. Результати роботи підприємства щодо усунення порушень буде розглянуто на колегії теруправління.

Довідка.
Чернігівське ЛВУМГ Філії УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» експлуатує майже 1400 км магістральних газопроводів та газопроводів-відводів. На обслуговуванні підприємства перебувають 72 газорозподільні станції в Чернігівській, Сумській та Київській областях, компресорна станція, Олишівське ПСГ.




До списку новинВпередНазад