Новини

Спільні перевірки інспекторами теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області разом із працівниками прокуратури суб'єктів господарювання щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці на автогазозаправних станціях та пунктах під час заправки автомобілів зрідженим газом матимуть для порушників законодавства далекосяжні наслідки.

Під час останньої перевірки з'ясовано, що службовими особами двох приватних підприємств, які надають послуги із заправки транспортних засобів газом пропан-бутан (автозаправні станції по вул. Метробудівська та Набережна Заводська в м. Дніпропетровську), грубо порушено правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого створено загрозу загибелі людей.

Так, станції розміщено без відповідного проектного рішення; власниками не отримано дозвіл Держгірпромнагляду на виконання робіт з підвищеною небезпекою; контрольно-вимірювальні прилади, які використовується, не пройшли відповідну державну перевірку; ємності зрідженого газу не пройшли технічне опосвідчення. Власниками допущена експлуатація ємкостей зрідженого газу з невідрегульованими запобіжно-скидними клапанами, що є вкрай небезпечним фактором. Адже експлуатація технологічного обладнання АГЗП із зазначеними порушеннями чинного законодавства з охорони праці може призвести до аварії техногенного характеру.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст.272 КК України (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах).

Досудове розслідування у зазначених кримінальних провадженнях здійснюється Ленінським райвідділом міліції, процесуальне керівництво — прокуратурою Ленінського району м. Дніпропетровська.

Довідка.
Перевірки проведено за дорученням Держгірпромнагляду, підставою для них став вибух 22 квітня цього року на трасі Київ-Черкаси на автозаправній станції «БРСМ-Нафта» ТОВ «БЕЛ ОІЛ» у Переяслав-Хмельницькому, в результаті якого загинуло шестеро людей.




До списку новинВпередНазад