Новини

Посадовою особою теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області проведено планову перевірку Грозинського ДКП, Коростенського району.

Під час перевірки дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки виявлено19 порушень законодавства з охорони праці. Головними з них є такі: відповідальна особа за стан охорони праці по всім підрозділам підприємства не пройшла навчання та перевірку знань з відповідних нормативно-правових актів охорони праці; на підприємстві не розроблені інструкції з охорони праці; обслуговуючий персонал не пройшов навчання безпечним методам виконання робіт по обслуговуванню систем водопостачання і водовідведення населених місць, використання захисних засобів і контролю за їх правильним використанням; відсутні документи, що підтверджують проходження медичних оглядів працівниками підприємства.

Також виявлені порушення правила техніки безпеки експлуатації електроустановок, систем водопостачання та водовідведення, а саме: не працює механічна вентиляція в КНС № 2; відсутні засоби індивідуального захисту для виконання робіт в колодязях і прийомних камерах КНС; не заземлений щит керування в споруді артезіанської свердловини, а ввід електрокабелю виконаний без застосування труб-стійки.

За допущені порушення директору підприємства вручено обов'язковий для виконання припис та до адміністративної відповідальності притягнуто електрика.

Територіальним управлінням буде подано позов до адміністративного суду щодо застосування заходу реагування до Грозинського ДКП,а саме: заборонити виконання робіт в колодязях і в прийомних камерах КНС.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад