Новини

Комісія управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 3 червня 2014 року з фрезерувальником ТОВ «Жмеринське підприємство «Експрес» Заморським Вікторем Павловичем.

З пояснень очевидців встановлено, що 03.06.2014 р. близько 7 год. 20 хв. згідно графіку роботи, фрезерувальник Заморський В.П. разом з іншими працівниками цеху прийшов на роботу на територію ТОВ «Жмеринське підприємство «Експрес».

Так, як приміщення цеху було зачинено, робітники ремонтно — механічного цеху знаходились на вулиці, біля входу до приміщення ремонтно — механічного цеху і чекали, коли прийде начальник цеху і відкриє цех.

Згідно пояснення слюсаря Борчука А.В., він з іншими робітниками знаходився біля входу до ремонтно — механічного цеху. Біля 7 год. 20 хв. до них підійшов Заморський В.П. і привітався, десь через 2 хвилини йому стало погано і він почав падати на землю. Слюсар Панков В.Ф. підхопив його і вони разом поклали його на лавку та почали надавати першу медичну допомогу. Слюсар Сінчишин В. викликав карету швидкої медичної допомоги. Близько 7 год. 40 хв. прибули лікарі швидкої медичної допомоги, які констатували смерть останнього.

Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть, виданим Жмеринським районним відділенням Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи від 03.06.2014 року № 60, смерть Заморського Віктора Павловича настала внаслідок гострої серцевої недостатності, гіпертонічної хвороби з переважним ураженням серця.

ПРИЧИНА НАСТАННЯ НЕЩАСНОГО ВИПАДКУ:

Незадовільний стан здоров`я — смерть внаслідок гострої серцевої недостатності, гіпертонічної хвороби з переважним ураженням серця (див. лікарське свідоцтво про смерть № 60 від 03.06.2014 р., видане Жмеринським районним відділенням Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи).

В зв'язку з тим, що смерть Заморського Віктора Павловича настала внаслідок загального захворювання при цьому шкідливі та небезпечні фактори, що могли призвести до погіршення його стану здоров`я відсутні (див. висновок Жмеринського відокремленого підрозділу державної установи «Лабораторний центр на залізничному транспорті Держсанепідслужби України» № 2199 від 05.06.2014 р.), потерпілий пройшов в встановленому порядку періодичний медичний огляд, за результатом якого був визнаний придатним до роботи фрезерувальником, на підставі п. 16.6 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 року №1232, даний нещасний випадок не визнається таким, що пов'язаний з виробництвом.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад