Новини

Минулого тижня під час проведення планових перевірок щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці було виявлено, що Калинівська центральна районної лікарня, Теплицька лікарня планового лікування та Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування не отримала дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки.

Так, у Калинівській ЦРЛ експлуатувались системи газопостачання, газоспоживче устаткування потужністю більше 100 кВт та виконувались роботи з підвищеною небезпекою без наявності необхідних дозволів отриманих в установленому порядку. У лікарні не було проведено технічне обслуговування газовикористовуючих установок.

У Теплицької лікарні планового лікування без дозволу проводилась експлуатація та спорожнення балонів, розподіл та застосування продуктів розподілу повітря. Крім того, працівники, які були задіяні на роботах з підвищеною небезпекою не пройшли навчання.

У Бершадській окружній лікарня інтенсивного лікування Не отримала дозвіл на експлуатацію та спорожнення балонів, розподіл та застосування продуктів розподілу повітря і. Не має заклад дозволу і на застосування небезпечних та шкідливих речовин, і на виконання зварювальних робіт, і на експлуатацію двох водогрійних та двох паро утворюючих котлів, а також на експлуатацію ліфта.

До посадових осіб лікарняних закладів вжито адміністративні заходи та готуються позовні заяви до адмінсуду.

Слід зазначити, що дозвіл — це не формальний документ, а підтвердження відповідності стану охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки вимогам нормативно-правових актів. Отриманню дозволу передує відповідна процедура: проводяться експертні обстеження на придатність до експлуатації обладнання, машин, механізмів, будівель і т.д. Лише після отримання позитивних висновків експерта можна отримати дозвіл. Законодавчими актами визначена процедура отримання дозволів, яку здійснюють через адміністративні центри «Прозорі офіси».

Впродовж 2013 року теруправлінням було видано 430 дозволів. Станом на 10 лютого 2014 року видано 50 дозволів. Щоб отримати дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки підприємцю необхідно подати особисто або надіслати державному адміністратору через «Прозорий офіс» рекомендованим листом перелік необхідних документів та заяву встановленої форми. На розгляд пакету документів та оформлення дозволу відведено 10 робочих днів.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад