Новини

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Херсонській області відбулося засідання колегії за участі Голови Держгірпромнагляду України Олександра Хохотви, на якому підбито підсумки роботи за перше півріччя цього року.

На засіданні зазначено, що у І півріччі під час виконання трудових обов'язків на підприємствах області постраждало 49 працівників (за відповідний період минулого року — 50). Смертельні травми отримало троє осіб, тоді як за 6 місяців минулого року загинуло шестеро працівників. Переважна більшість нещасних випадків сталася з психофізіологічних причин — 59,2%, тоді як з організаційних — 40,8%. З технічних причин травмувань не зафіксовано.

Кількість травмованих на виробництві збільшилася в соціально-культурній сфері, енергетиці, хімічній та газовій промисловості; зменшилася в машинобудуванні, харчовій промисловості, на підприємствах транспорту, в сільському господарстві та деревообробній галузі.

Серед важливих проблем, які створюють небезпеку для працівників підприємств та оточуючих, фахівці теруправління виділяють наявність в області безгосподарних енергетичних об'єктів; використання найманої робочої сили у будівельних роботах за цивільно-правовими договорами підряду, відсутність соціального захисту цієї категорії працівників внаслідок травмування на виробництві, а також відсутність в районних державних адміністраціях області структурних підрозділів з охорони праці.

Голова Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва наголосив на необхідності якнайшвидшого укладання угоди про співпрацю між Держгірпромнаглядом та Херсонською облдержадміністрацією задля ефективного вирішення питань виробничої безпеки на регіональному рівні. Колективу теруправління рекомендовано активізувати діяльність із застосування превентивних заходів у комплексному управлінні охороною праці.

Також Олександр Хохотва повідомив, що зараз Служба веде активну роботу щодо забезпечення захищеності працівників, які виконують роботи за договором-підрядом.

Стосовно прийняття на баланс енергетичних об'єктів, які втратили свого власника, теруправлінням вже здійснюються відповідні заходи спільно з органами місцевої влади та самоврядування. Одним з пріоритетних напрямків роботи територіального управління також є впровадження ефективної системи управління ризиками, на підставі статистичних даних та аналізу травматизму.




До списку новинВпередНазад