Новини

Розробити й затвердити районну програму поліпшення безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014 — 2018 роки доручили керівництву Новоукраїнського району учасники виїзної колегії теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області, яка відбулася в Новоукраїнці.

Колегія підбила підсумки комплексної перевірки підприємств Новоукраїнського району на предмет відповідності правилам безпеки, стану виробничого травматизму, умов праці та професійної захворюваності.

Перевірка виявила ряд порушень, головним із яких є відсутність нормативно-правового документа, який регламентує і регулює механізм реалізації місцевими державними адміністраціями повноважень у сфері охорони праці, передбачених ст. 31,34 Закону України " Про охорону праці " та ст. 16 Закону України " Про місцеві державні адміністрації ".

Іншим пунктом рішення колегія зобов'язала керівництво району створити програму виведення котелень закладів освіти з підвальних приміщень шкіл та дитячих садків через низку порушень, виявлених у їх роботі. Раніше за результатами перевірки начальник відділу освіти Новоукраїнського району отримав обов'язковий для виконання припис для усунення виявлених порушень, а також пропозиції про заборону експлуатації котелень, які працюють з грубими порушеннями вимог «Правил будови і безпечної експлуатації парових котлів…». Також фахівця господарської групи відділу освіти Новоукраїнської РДА було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Перевірка проводилась у відповідності з графіком, затвердженим наказом теруправління, спільно з виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Новоукраїнському районі.

Загалом державні інспектори теруправління перевірили 37 суб'єктів господарювання, в тому числі 35 таких, що мають устаткування підвищеної небезпеки. Перевірено 96 одиниць відповідного обладнання. Виявлено 922 порушення вимог законодавства з охорони праці, в тому числі 274 — під час експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Видано 40 обов'язкових для виконання приписів. До адміністративної відповідальності притягнуть 27 посадовців, в тому числі 9 керівників.

Колегія запротоколювала рішення вважати задовільною діяльність Новоукраїнської РДА в частині виконання повноважень у галузі охорони праці.

Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області.




До списку новинВпередНазад