Новини

У Колегії теруправління взяв участь Голова Держгірпромнагляду України Олександр Хохотва.

Під час засідання зазначено, що у І півріччі, під час виконання трудових обов'язків, на підприємствах області постраждали 49 працівників, проти 50 за відповідний період минулого року. Смертельні травми отримали троє осіб, тоді як за 6 місяців минулого року загинули 6 працівників.

Переважна більшість нещасних випадків сталася з психофізіологічних причин — 59,2%, тоді як з організаційних — 40,8%. З технічних причин травмувань не зафіксовано.

Кількість травмованих на виробництві збільшилася в соціально-культурній сфері, енергетиці, хімічній та газовій промисловості; зменшилася в машинобудуванні, харчовій промисловості, на підприємствах транспорту, в сільському господарстві та деревообробці.

Серед проблем, які складають небезпеку для працівників підприємств та оточуючих, фахівці теруправління визначають наявність в області безгосподарних енергетичних об'єктів; залучення найманих працівників у будівельній галузі за цивільно-правовими договорами підряду, відсутність соціального захисту цієї категорії працівників внаслідок травмування на виробництві, а також відсутність в районних державних адміністраціях області структурних підрозділів з охорони праці.

Голова Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України наголосив на необхідності якнайшвидшого укладення угоди про співпрацю між Держгірпромнаглядом та Херсонською облдержадміністрацією, задля більш ефективного вирішення питань виробничої безпеки на регіональному рівні. Колективу теруправління рекомендовано активізувати діяльність із застосування превентивних заходів у комплексному управлінні охороною праці.

Також Олександр Хохотва повідомив, що зараз Службою ведеться активна робота у напрямку забезпечення захищеності працівників, які виконують роботи за договором-підрядом.

Стосовно прийняття на баланс енергетичних об'єктів, які втратили свого власника, теруправлінням вже здійснюються відповідні заходи, спільно з органами місцевої влади та самоврядування.

Одним з пріоритетних напрямків роботи територіального управління також є впровадження ефективної системи управління ризиками, на підставі статистичних даних та аналізу травматизму.




До списку новинВпередНазад