Новини

Посадовими особами теруправління встановлено, що на підприємстві впроваджена та функціонує система управління охороною праці, основні заходи з забезпечення безпеки виробництва виконуються: роботодавцем здійснюється контроль за роботою служби охорони праці, отримані всі необхідні документи дозвільного характеру, проведені ідентифікація та декларування безпеки об'єктів підвищеної небезпеки, розроблені та реалізуються комплексні заходи щодо поліпшення стану охорони праці, дотримуються безпечні параметри процесу виробництва, передбачені технологічними регламентами та інструкціями.

Проте, підприємством не було усунуто ряд порушень, виявлених під час попередньої перевірки, а саме: не ліквідовано порушення суцільності ізоляційного покриття та корозійне пошкодження трубопроводів на окремих ділянках магістрального газопроводу, не відновлено нормативну глибину залягання газопроводу на окремих ділянках.

Перевіркою виявлено, що підприємством не проведене технічне діагностування газопроводу-лупінгу; відсутні технічні звіти з водолазного обстеження деяких підводних переходів газопроводів-відводів через річки Десна та Снов, магістрального газопроводу через річку Сейм; на окремих ділянках не розчищені траси та кранові вузли від рослин тощо.

Також в підрозділах підприємства виявлені наступні типові порушення: не виконано згідно графіка ППР за І квартал 2014 року поточний ремонт на кількох ГРС; протоколи перевірки знань з охорони праці не оформлені належним чином, не на всі види робіт розроблені у встановленому порядку інструкції з охорони праці; відсутній журнал ремонту технологічних насосів та експлуатації насосних агрегатів, та інше.

За результатами перевірки керівнику підприємства видані обов'язкові до виконання розпорядчі документи щодо усунення порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто 20 працівників. Результати роботи підприємства щодо усунення порушень буде розглянуто на колегії теруправління.

Довідка

Чернігівське ЛВУМГ Філії УМГ «Київтрансгаз» ПАТ «Укртрансгаз» експлуатує біля 1400 км магістральних газопроводів та газопроводів-відводів. На обслуговуванні підприємства знаходяться 72 газорозподільні станції (ГРС) в Чернігівській, Сумській та Київській областях, компресорна станція, Олишівське ПСГ.




До списку новинВпередНазад