Новини
10 липя було проведено Колегію теруправління Держгірпромнагляду у Миколаївській області, на якій розглянули результаті всебічних перевірок стану охорони праці та промислової безпекисьоми підприємств Миколаївської області.
За результатами всебічних перевірок та після доповідей держінспекторів теруправління Держгірпромнагляду у Миколаївській області і обговорень колегія (голова — начальник теруправління Держгірпромнагляду у Миколаївській області С. М. Єременко) вирішила визнати задовільноюроботу керівництва щодо дотримання вимог законодавства про охорону праці та роботу з організації зі створення безпечних умов праці та профілактиці виробничого травматизму на підприємствах: ТОВ «Вознесенський завод будівельних матеріалів «Фасад», ВП «Миколаївські магістральні електричні мережі» ДП НЕК «Укренерго», ВП «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом», ТОВ НП «Енергомаш», ПМП «Адісем». Але усім підприємствам наказано усунути виявлені порушення законодавчих актів з охорони праці в повному обсязі, надати інформацію щодо усунення порушень в галузі охорони праці та промислової безпеки до теруправління Держгірпромнагляду у Миколаївській області; забезпечити постійний контроль за виконанням заходів щодо недопущення порушень в галузі охорони праці та промислової безпеки.
Незадовільною визнана робота щодо дотримання вимог законодавства про охорону праці та роботу з організації зі створення безпечних умов праці та профілактиці виробничого травматизму на Комунальному підприємстві «Дирекція єдиного замовника «Пілот» (КП «ДЄЗ «Пілот») та ТОВ «Вікра». На останньому підприємстві вже після проведення всебічної перевірки (вона проходила з 21 травня по 10 червня ц.р.) стався нещасний випадок зі смертельним наслідком.
Під час перевірки КП «ДЄЗ «Пілот» зафіксовано 25 порушень нормативних актів, до адміністративної відповідальності притягнуто три посадові особи. Серед найбільш серйозних порушень: відсутність дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної; не проходженняпозачергового технічного огляду та експертного обстеження ліфтів; не представлено затверджений акт про підсумки планового технічного обслуговування систем газопостачання. Представники КП «ДЄЗ «Пілот» намагалися переконати членів колегії у тому, що усі проблеми пов'язанні із браком коштів. Але це не вплинуло на колегію: КП «ДЄЗ «Пілот» отримав незадовільну оцінку. Також прийнято рішення про необхідність запрошувати на колегії теруправління представників департаменту ЖКГ міськвиконкому, при розгляді питань житлово-комунального господарства.
Перевірка ТОВ «Вікра» зафіксувала 86 порушень нормативних актів, до адміністративної відповідальності притягнуто десять посадових осіб. Найбільш серйозними порушеннями є: відсутність дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки; не проходження працівниками навчання та перевірку знань «Правил ОП на підприємствах з виробництва пластмасових виробів»; сезонні працівники не в повному обсязі забезпечуються засобами індивідуального захисту; відсутність ідентифікації об'єктів підвищеної небезпеки; невиконання періодичного технічного огляду вантажопідіймальних механізмів.

Автор: Прес-центр Держгірпромнагляду у Миколаївській області



До списку новинВпередНазад