Новини

На Волині підбито підсумки всебічної перевірки підприємств

Луцького району

На розширеному засіданні колегії теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області підведено підсумки всебічної перевірки стану промислової безпеки та охорони праці суб'єктів господарювання Луцького району. У зібранні взяли участь представники райдержадміністрації, керівники сільськогосподарських підприємств та установ соціально-культурної сфери.

У виступі начальник державної інспекції нагляду за промисловою безпекою та охороною праці зазначив, що у Луцькій райдержадміністрації не створено структурний підрозділ з охорони праці та не розроблено відповідне Положення про систему управління охороною праці. Не проводиться щоквартальний аналіз обставин і причин настання нещасних випадків та не доводяться його результати до відома суб'єктів господарювання.

Також наголошено, що окремі підприємства не отримали дозволи на виконання робіт та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в органах Держгірпромнагляду та не провели ідентифікацію об'єктів підвищеної небезпеки. На ряді підприємств не всі посадові особи та члени постійно діючої комісії по перевірці знань з питань охорони праці працівників пройшли навчання та перевірку знань у встановленому порядку, не проведено навчання та перевірку знань з питань охорони праці працівників, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою.

Загалом перевіркою охоплено 12 підприємств та установ Луцького району, видано 42 акти перевірок, 22 приписи, виявлено 161 порушення нормативно-правових актів з охорони праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 25 працівників, в т.ч. 2 перших керівники.

Підбиваючи підсумки перевірки, комісія визнала роботу щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці такою, що потребує кардинального поліпшення.

Голові Луцької райдержадміністрації запропоновано створити та забезпечити функціонування структурного підрозділу служби охорони праці, розробити та впровадити Положення про систему управління охороною праці на регіональному рівні, відновити роботу комісії з питань безпечної життєдіяльності, систематично інформувати населення про стан промислової безпеки та охорони праці, про рівень і причини виробничого травматизму в регіоні. Керівників підприємств і господарств району зобов'язано вжити заходи щодо виконання приписів, отриманих під час всебічної перевірки, у встановлені терміни.




До списку новинВпередНазад