Новини

Сьогодні, 14 лютого, відбулося розширене засідання колегії територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області, на якому підведено підсумки роботи колективу теруправління за 2013 рік і визначено шляхи подальшого вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці.

Протягом 2013 року основні зусилля теруправління були спрямовані на запобігання загибелі та каліцтва людей на виробництві. Кількість нещасних випадків, повязаних з виробництвом, порівняно з 2012 роком зменшилась на 10 випадків або на 4,4 %, а кількість нещасних випадків зі смертельним наслідком зменшилась на 4 або на 20%.

Також було відзначено, що впродовж 2013 року зменшився рівень травматизму на підприємствах житлово-комунального господарства, хімічної, нафтохімічної та нафтопереробної галузі, на підприємствах будівництва та промисловості будматеріалів, а також на підприємствах енергетики. Менше травмувалось людей і на підприємствах газової промисловості: у 2013 році постраждала одна особа, тоді як у 2012 році — 6 осіб. Також знизився рівень травматизму і на підприємствах сільського господарства, де торік постраждало 40 осіб проти 43 у 2012 році. На 3 випадки зменшився рівень виробничого травматизму і на підприємствах харчової промисловості та переробки сільськогосподарських продуктів.

Зниженню виробничого травматизму передував цілий комплекс профілактичних заходів, які реалізувались на рівні теруправління, обласної влади, органів місцевого самоврядування, прокуратури, структурних підрозділів ВД ФССНВ у Вінницькій області, профспілок, соціальних партнерів, громадськості, роботодавців та й самих працюючих. Зменшився нещасних випадків сприяло також вдосконалення системи управління охороною праці на регіональному рівні і підвищення ефективності наглядової діяльності за рахунок інтенсивної роботи кожного працівника тер управління.

У 2014 році заходи з профілактики виробничого травматизму буде посилено у галузях, де його рівень у 2013 році зріс. Зокрема, на підприємствах гірничорудної і нерудної промисловості, машинобудуванні та на підприємствах автодорожнього транспорту.

Під час засідання начальник управління нагляду на виробництвах і об'єктах підвищеної небезпеки Держгірпромнагляду України Валерій Морозов наголосив на необхідності посилення роботи теруправління на підприємствах водоканалізаційного та газового господарств, хімічної галузі, енергетики, котлонагляду. Зазначив, що необхідно постійно аналізувати виробничі ризики та вміти ними керувати.

Прес-служба теруправління Держгірпромнагляду

У Вінницький області




До списку новинВпередНазад